Træ fra Nordskandinavien, 30x60, akryl på lærred, 2009

 

Træ fra Nordamerika, 30x60, akryl på lærred, 2009

Træ fra Nordafrika, 30x60, akryl på lærred, 2009

Træ fra Sydøstasien, 30x60, akryl på lærred, 2009

Træ fra Sydeuropa, 30x60, akryl på lærred, 2009

Træ fra Vesttjylland, 30x60, akryl på lærred, 2009

Male- og poesi-event

Jeg har for nyligt deltaget i en 3 dages malefestival i San Severino i Syditalien. Temaet var 150 året for Italiens samling som én nation. Vi skulle male et billede pr dag. Mine tre billeder tilsammen udgør, som man kan se, det italienske flag.

De tre grupper køretøjer er meget typiske italienske befordringsmidler: Til venstre har vi fire udgaver af APE eller Tre Ruote, som den også kaldes fordi den kun har tre hjul. De er gerne mørkegrønne og er et traditionelt køretøj for småbønder, Det hvide felts Fiat500’er er ofte lyse og kendt som den første beskedne bil til unge mennesker, og Lancia - bilerne i det røde felt - er et af Italiens eksklusive mærker, som den mere velbeslåede italiener ikke har det fjerneste imod at køre i.

Til september vil man præmiere de 5 bedste billeder. Sidst jeg deltog, vandt jeg 3. præmien med det billede der hedder 'Salute di San Severino' - det kan ses under 'INTERIØR'. Man laver som sagt et billede om dagen og afleverer det om aftenen. Jeg kunne ikke lave disse tre på den måde. Når billeder hænger sammen i den grad, som disse gør, er det nødvendigt at arbejde på alle tre på en gang. Jeg var heller ikke i stand til at færdiggøre dem på de tre dage, jeg var på stedet, så jeg tog dem med hjem til vores hus i Capaccio, hvor jeg fortsatte arbejdet. 

Det bør diskvalificere mig til nogen præmie. Men nu må vi se - borgmesteren, der selv er blandt dommerne, er vild med mine tre billeder - han har nemlig selv haft en Lancia Fulvia - og det skulle ikke undre mig det mindste, hvis han gerne vil have lige sådan én hængende på sit kontor. Han har selv været hjemme hos mig og for at hente dem - og han ser stort på mit brud med reglerne. Jeg vil være ked af, hvis disse tre billeder ikke kommer til at følges ad videre.PS:
Borgmesteren fik ikke sit sit billede. Tilgengæld blev der tilføjet et 'Internationale' i den årligt tilbagevendende begivenheds navn, og den danske deltager blev tildelt en nyindført pris, nemlig en pris for 'fantasi og originalitet'. Selvom det i mellemtiden er gået op for den danske deltager, at Andy Warhol engang har lavet et højt og smalt billede af nogle Fiat500'er - det MÅ da have ligget et sted i min erindring...

 

 
Lav din egen hjemmeside med mono.net